Bahan2nya
5 sudu makan besar tepung pulut
3 sudu makan tepung gandum
1 gelas susu cair
3 sudu makan gula
2 gelas air Buah laici dlm tin
1/2 gelas air dari buah laici Pewarna makanan - saya guna kaler hijau,merah dan oren...klu kamu mau kaler lg byk sila lah :-)
Sagu kecil
Campurkan tepung pulut dan tepung jagung together gether..gaul dengan air, jgn banyak sangat..adun sampai boleh buat bulat2 tu jak :-) bahagikan kepada 3..campurlah dengan kaler masing2. Panas kan air di dalam periuk. Buat bulat2 adunan tadi atau leper atau apa jak lah ( untuk tdk melekat ambil sikit tepung gandum buat bedak di tangan ) masukkan dalam periuk. Dia akan timbul bila masak. Angkat n tos kan. Ketepikan.
Masukkan sagu pula dalam air rebusan tadi dan masak sampai kembang. Tos kan (
p/s-sa masak agak2 sja jadi sukatan yg sya bagi ni kamu pandai2 la adjust ya ....