
Idea masak kari kepala ikan ni datang lepas teda suda apa2 yg mau di masak..jadi masak sajalah apa yg ada di dapur my mom...saya tdk tau ni ikan apa, saya kenal ikan sardin n ikan kayu jak :p tapi hari tu my dad ada suruh masak kari tapi saya masak asam pedas isi2 dia..kepala semua saya tinggalkan. Jadi saya raa bolehlah masak kari..memang boleh pun ba..sedap lagi :-)

Bahan2nya
Kepala ikan,ekor ikan n ada jugalah isi sikit heheheh
Lada kering dikisar
Cili giling
4 biji bwg merah
4 sudu mkn serbuk kari ikan - gaul dgn air sampai jadi pes
3/4 gelas creamer
Tomato ikut suka
Tauhu goreng
Air asam jawa
Chicken stock
Gula
Air
Tumis bwg merah, kemudian masukkan lada kering, cili giling n pes kari. Masukkan air asam jawa, bila mendidih sikit masukkan creamer, gaul dan masukkan ikan. Tambah sedikit air, chicken stock dan gula. Tunggu sampai ikan masak kmudian masukkam tomato dan tauhu goreng. Siaplah kari kapara rumbu :-)