
Ini bukan lah pau yang mcm pau cina tu or pau2 yang besar cantik kembang...pau ni tidak perlukan bahan yang banyak...Senang untuk disediakan, tidak perlu menguli sampai berpeluh2 mcm pau yang lagi satu tu...kalau yang tu saya surrender....
Bahan2
1 kg tepung gandum
1 packet yeast kering
1/2 gelas minyak jagung
Sedikit gula
Inti tausah ( beli jak di kedai )
Kertas (di gunting kecil utk lapis pau..nenek sya dulu guna daun pisang tapi payah cari skrg ni)
Cara membuatnya...
Uli tepung, yeast dgn sedikit air dan minyak jagung sampai tidak melekat, selepas tu tunggu sampai kembang 2 kali ganda...

Atas ni adunan yang siap di uli....

Yang ni Adunan yang sudah cantik mengembang...lepas ni, bolehlah buat bulat2 intikan dgn tausa dan letak atas kertas...

Pau yang ready untuk dikukus....

Siap di kukus... :-)